Get Up to 40% OFF New-Season StylesMenWomen * Limited time only.

Cornhole Festival: gat in de markt

cornhole verhuur nederland noord holland egmond
cornhole toernooi nederland noord holland egmond
cornhole kopen nederland noord holland egmond
cornhole toernooi verhuur noord holland egmond

Cornhole Festival: gat in de markt

Meteen bij de eerste keer grootste toernooi van Nederland

Het was meteen volle bak afgelopen zaterdag in Sporthal de Watertoren. Voor de meeste deelnemers was het de eerste kennismaking met het Cornhole spel. De afstand van 8 meter bleek toch best een hele kluif voor velen. Na een aantal rondes raakten de deelnemers echter steeds meer bedreven. Jong en oud speelden door elkaar en dat maakt het juist zo’n gezellige bezigheid. Er was ook een speciale Cornhole editie voor de kinderen waar zij leuke prijzen konden winnen. Dit trok uiteindelijk ook veel bekijks.

De halve finale cornhole en finale wedstrijden waren echt heel spannend. Je merkt dan dat de teams echt aan elkaar zijn gewaagd.

Het team Edwin de Groot en Eva Hes speelde om de 3e en 4e prijs tegen het team van Karin Geertsema en Jacqueline Baltus. De nummer drie kon €50,- winnen, dus het ging echt nog ergens om. Deze wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Jacqueline en Karin.

Team Niels Boertje en Rogier Bunnik speelde in de finale tegen Team Carlo Smit en Dave Holman. Toevalligerwijs allemaal spelers die ook een tennis- en voetbalachtergrond hebben. Het is niet allesbepalend, maar het helpt zeker mee als je een goede oog-hand-coördinatie hebt, wat bij tennissers en voetballers meestal wel het geval is. De nummer 2 kon € 100,- winnen en de nummer 1 kon € 200,- winnen. Het werd echt spannende pot met alles erop en eraan. Uiteindelijk trokken Dave en Carlo aan het langste eind.

Zij zijn dus de winnaars van het eerste Cornhole Toernooi in de Watertoren. Dat dit een gevolg gaat krijgen dat is een zekerheid. Er was iemand van de Cornhol-bond aanwezig en die gaf aan dat dit nu al het grootste toernooi in Nederland was.

De organisatie gaat kijken wanneer dit de volgende keer weer is te organiseren. Jelle Schut van Sportbureau Egmond: ‘Iedereen was enorm enthousiast, we verwachten daarom dat we de volgende keer nog meer deelnemers kunnen verwelkomen. De DJ en de band maakten er nu al een mooi feestje van. Dus dat belooft wat voor de volgend keer.’

Foto’s (aangeleverd): Sfeer en een wedstrijdje spelen, dat is waar Cornhole om draait. Lekker fanatiek tijdens de wedstrijd, maar daarna gezellig nazitten.

 

IMG_5191

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *