Get Up to 40% OFF New-Season StylesMenWomen * Limited time only.

cornhole-spelregels

Cornhole spelregels en werpafstand

ALGEMEEN

Cornhole boards staan 8 meter uit elkaar geplaatst. De voorste rand van het cornhole board is de werplijn. De spelers staan naast elkaar, elk aan één kant van het board.
Het spel wordt gespeeld tot 21 punten. 

Het eerste team wat dat aantal bereikt (of overtreft) aan het einde van een beurt, met een verschil van 2 punten is de winnaar. 

CORNHOLE SPEL

 • 1 tegen 1 Spelers werpen om de beurt een zakje totdat elke speler alle 4 zakjes heeft gegooid.
 • Een speler werpt van achter de werplijn en mag niet met de voet(en) over de werplijn voordat het zakje is geland. De spelers staan naast elkaar, elk aan één kant van het board.
 • Beurt: Een beurt is als beide spelers al hun 4 zakjes van het ene board naar het andere hebben geworpen. Alle vier de zakjes moeten van dezelfde kant van het bord worden geworpen.
 • Een speler welke de voorgaande beurt heeft gewonnen, moet de eerste worp van de volgende beurt werpen. Als in een beurt geen van beide teams heeft gewonnen, zal het team wat het eerst gooide in de vorige beurt ook de eerste worp behouden in de volgende beurt.
 • 2 tegen 2 De spelers van één team staan tegenover elkaar zodat er niet heen en weer gelopen hoeft te worden. Eén speler gooit alle vier de zakjes terwijl de ander wacht tot de beurt van de medespeler is afgelopen. Het resultaat van deze beurt bepaald eveneens welk team de volgende beurt mag starten.

CORNHOLE PUNTENTELLING

 • Woody (1 punt): Een cornhole zakje wat is geworpen en blijft liggen op het cornhole board aan het einde van een volledige beurt.
 • Cornhole (3 punten): Een cornhole zakje wat is geworpen en volledig in het cornhole gat verdwijnt op elk moment in de beurt.
 • Verreken methode:  
  Er kan na een volledige beurt maar één team een score over houden, daarom worden de scores na een beurt van elkaar afgetrokken. Per ronde worden deze punten bij het teamtotaal opgeteld.
 • Voorbeeld:
  Team A totaal: 1 woody + 2 cornholes = 7 punten
  Team B totaal: 2 woodies + 0 cornholes = 2 punten
  Team A scoort 5 punten voor deze beurt.
 • Ongeldige zakjes: Verwijst naar elke cornhole zakje die geen “woody” of “cornhole” is.
  Zakjes die de grond raken vóór het bereiken van het board én zakjes door een speler gegooid van voorbij de werplijn zijn ongeldig.
  Een ongeldige zakje wat op of tegen het board landt, dient verwijderd te worden en telt niet mee in de score.
Heb je vragen? 
Neem gerust contact met ons op.
Telefoon 06 290 558 33

Download hieronder de gratis Cornhole Nederland
spelregels en scorekaart.

Geïntereseerd geraakt in cornhole?

Een cornhole starters set heb je al vanaf € 115,-

These big players completed their game with Cornhole Nederland:

COMPLETE YOUR GAME