Get Up to 40% OFF New-Season StylesMenWomen * Limited time only.

Cornhole

Een uitdagend en tactisch spel, overgewaaid uit Amerika, waarbij je een zakje gevuld met maïs in een gat probeert te gooien.

Blokkeer je tegenstander of schuif je eigen zakjes in het gat.

GAME ON!

 

 

 

De populariteit van Cornhole

Cornhole is overduidelijk een van de hardst groeiende buitenspellen in Europa. Of je nu een familie- of bedrijfsbarbecue organiseert of gewoon met een paar vrienden in het weekend, Cornhole is het meest gewilde spel.

Het spel Cornhole werd al in de jaren ’60 populair als een favoriet tijdverdrijf in Cincinnati en verspreidde zich al snel als gezelschapsspel  naar barbecues in de achtertuin, stranden, brouwerijen en campings.

Ook in Nederland begint het spel steeds populairder te worden. Bij steeds meer sportverenigingen, bars en pubs zie je het spel verschijnen. 

Bij veel honkbalverenigingen zie je dat het spel na de wedstrijd uit de kantine wordt gehaald.

Het spel wordt regelmatig ingezet voor marketing doeleinden voor onder andere op beurzen, maar ook bij Barbecue en speciaalbier evenementen als Hop-on-hop-off, Toost, Tony Stone en Tapt.

De kans is groot dat als je dit jaar naar een festival of camping gaat, je steeds meer mensen zult zien Cornholen. Deze game is in populariteit gegroeid vanwege zijn draagbaarheid, gemakkelijk te begrijpen regels en … laten we eerlijk zijn, je hoeft geen top-atleet te zijn om een goed spelletje Cornhole te spelen.

Cornhole-Nederland levert Cornhole-borden met uw eigen ontwerp, gratis voor u gemaakt door een grafisch vormgever.

Een spel met het logo van je eigen  branding is niet alleen mooi reclamebord, het is ook nog eens een flinke boost voor de bar-omzet!

corn hole vereniging kantine honkbal rch pinguins

Onze spellen zijn te vinden op deze festivals

toost foodtruck festival
TOOST Foodtruckfestival
hop on hop of festival breda speciaalbier en foodtruck festival
hop-on-hop-off festival
Tapt festival
Two Chefs Brewing

De populariteit van Cornhole

Cornhole is het meest populaire buitenspel in de Verenigde Staten. Of je nu een familie- of bedrijfsbarbecue organiseert of gewoon een paar vrienden in het weekend over hebt, Cornhole is het spel om in huis te hebben! Voor de meeste Cornhole-enthousiastelingen is de geschiedenis van Cornhole echter nog steeds een beetje een mysterie. 

De Geschiedenis

Volgens de legende heeft een veertiende-eeuwse meubelmaker, de heer Matthias Kuepermann genaamd, het spel gemaakt nadat hij had gezien hoe kinderen stenen in het gat van een bosmarmot gooiden. Kuepermann zou zo bezorgd zijn geweest om de veiligheid van de kinderen dat hij zijn timmervaardigheden gebruikte en een veiliger spel voor hen ontwierp.

Dus, waar komt de “maïs” in het spel? Welnu, gedurende deze tijd werd maïs vanwege de overvloed vaker als gewicht dan als voedsel gebruikt. Kuepermann stelde vast dat een zak maïs veel veiliger was om te gooien dan een steen. De rest is geschiedenis.

Cornhole begon zijn populariteit in de staten van het Midwesten die voornamelijk uit landbouwgrond bestonden omdat, je raadt het al, meer maïs. Het spel Cornhole ontstond echter ongeveer 15 jaar geleden als een favoriet tijdverdrijf in Cincinnati en verspreidde zich al snel als een lopend vuurtje naar barbecues in de achtertuin, stranden, brouwerijen en campings in de Verenigde Staten.

Bars en pubs in de Verenigde Staten organiseren nu regelmatig Cornhole-toernooien. Het favoriete spel wordt ook veel gebruikt in marketing en op maat gemaakte Cornhole-borden worden regelmatig gebruikt op bruiloften en familie-evenementen. Er worden zelfs Cornhole-lessen gegeven in het hele land.

De kans is groot dat als je dit jaar naar een feestje of barbecue in de achtertuin gaat, je waarschijnlijk heerlijk eten, lekkere drankjes en mensen zult vinden die Cornhole spelen. Deze game is in populariteit gegroeid vanwege zijn draagbaarheid, gemakkelijk te begrijpen regels en… laten we eerlijk zijn, je hoeft geen topatleet te zijn om een goed spelletje Cornhole te spelen.

Professioneel Cornhole op ESPN

Cornhole is zo populair geworden dat de Wereldkampioenschappen Cornhole van de American Cornhole Organization zendtijd hebben gekregen op ESPN. Georganiseerd in Harrah’s Cherokee Casino Resort in North Carolina, kwamen spelers uit het hele land naar de Championships of Bags (COBS 2017) om gedurende vijf dagen Cornhole te strijden met een geldprijs van $ 50.000 aan de finishlijn en ESPN was aanwezig om elke tweede van de actie. Er was verrassend genoeg zoveel actie dat het toernooi zelfs een groter kijkerspubliek opleverde dan Major League Baseball (op twee afzonderlijke netwerken) en de laatste fase van de Tour de France dat weekend toen bijna 300.000 mensen afstemden om naar het toernooi te kijken.

 

Het spel

  • De spelers werpen om de beurt hun maïs zakken op het cornhole platform.
  • Gooi je een zak in het gat levert je dat 3 punten op en één op het platform 1 punt.
  • De scores worden van elkaar af getrokken en het verschil in punten wordt opgeteld bij de totaalscore van de speler met de meeste punten uit de beurt.
  • Er wordt doorgespeeld totdat één speler de score van 21 punten bereikt met een minimaal verschil van 2 punten.
  • Het spel is ook zeer geschikt om in toernooi vorm gespeeld te worden, individueel of in teams.

Organiseer je eigen toernooi met vrienden of familie; > download hier de toernooischema’s of bekijk hier de spelregels